Bugün için “Microsoft Office 2013 SP1 Standart” kurulum diskini sisteminize takıp kurmak istediğinizi varsayalım. Kurulumun hemen ardından Windows Update 31 güncelleme bulacak ve 1287 megabyte veri indirmeye çalışacaktır.
Bu durum bana tuhaf geliyor. Çünkü kurulum diski 650 megabyte ve gelen güncellemeler bu diskin iki katına yaklaşıyor. Güncellemeyle geçen zaman, kurulum süresini aşıyor.
Her formattan sonra office güncellemeleri yüklemek sıkıntı. Hele ki teknik serviste çalışıyorsanız yada şirketinizdeki 50 bilgisayara ofis yüklemek istiyorsanız sıkıntı derde dönüşüyor. Derde deva ise Office güncellemelerini kurulum diskine ekleyip katılımsız kurulum oluşturmakla geliyor.
Microsoft Office güncellemeleri kurulum diskine nasıl eklenir? Katılımsız kurulum nasıl oluşturulur?
Sadece 11 adım atarak! Öncelikle güncellemeleri indirmemiz, MSP formatına çevirmemiz ve ardından Office kurulum diskindeki Updates klasörüne eklememiz gerek. Office Customization Tool ile yapacağımız birkaç küçük ayar sonrası diskimiz hazır hale gelecek.
Hatta küçük bir adım daha atarsak, Project ve Visio yazılımlarını Ms Office ile birleştirmek te mümkün. Şimdi bu işlemleri anlatalım;
Böylece Office CD/DVD’sine güncellemeleri eklemiş olduk. Office 2010 için de her aşama aynıdır ve yöntem rahatlıkla uygulanabilir. Konuyu bitirmeden son bir tiyo daha vermeliyim.
Sunumda, Office güncellemelerini indirmek için WHDownloader kullandık. Fakat elimizde bu güncelleştirmelerin yüklenmiş olduğu bir bilgisayar varsa bu işleme gerek yok. Sizinle aynı Office versiyonuna sahip (Office 2013 32 bit gibi) bir bilgisayardan ofis güncellemelerini alabilirsiniz.
Bunun için linkte kodları verilen “CollectUpdates.vbs” dosyasını oluşturun ve çalıştırın. Sistemdeki tüm MS Office güncelleştirmeleri bulunacak ve işlem tamamlandığında size sunulacak. Yöntem WHDownlaoder ile güncelleme indirmekten çok daha verimli ve benim tercihim.
Soru: Bu şekilde elde ettiğim MSP dosyası 31 iken WHDownloader 44 dosya indirdi ve 124 MSP dosyası oluşturdu. Neden?
Cevap: WHDownloader, global güncellemeleri kullanır. Eğer MSP dosyalarına bakarsanız, ingilizce Office gibi farklı dillerdeki office güncellemelerini de göreceksiniz. Bilgisayarımızda ise bunlar yok. Sadece kendi dilimize ait güncellemeler var. O yüzden MSP dosyası daha az. Yöntemi tercih etmek için iyi bir neden daha!
Sunumda katılımsız kurulum için tercih ettiğim araç görsel olduğundan dolayı “Microsoft Office Customization Tool” oldu. Bir yöntem daha var; kurulum klasöründe bulunan “config.xml” dosyası!
config.xml dosyasında bulunan
<!-- <Display Level="full" CompletionNotice="yes" SuppressModal="no" AcceptEula="no" /> -->
satırını
<Display Level="none" CompletionNotice="no" SuppressModal="yes" AcceptEula="yes" />
satırı ile değiştirirseniz, katılımsız kurulumu elde etmiş olursunuz. Config dosyası ile daha fazla ayar yapmak mümkün, yardım için; Configure a silent installation of Office 2013 ve Config.xml file reference for Office 2013
- Microsoft Office (Word, Excel, Power Point) dosyalarını %98'e kadar küçültün
- Windows XP güncelleme desteğini 2019'a kadar uzatın!
- Windows DVD'sine güncelleştirme entegrasyonu ve katılımsız kurulum
- Windows güncelleştirme için offline yöntemler
- Windows 8/8.1/10 ile kolay format: Windows'un dahili sıfırlama ve yenileme özellikleri
Çok teşekkür ederiz. Harika bir kolaylık sağladınız. Sitenizi yeni keşfettim. Çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Ellerinize sağlık.
Bilgisayardan ofis güncellemelerini nasıl alırız? Daha açıklayıcı bilgi verirseniz memnun olacağım. Vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkürler.