Android cihazlarda Recovery Mod denilen şey, aslında ayrı bir disk bölümünde bulunan ve Androidden ayrı olan özerk bir işletim sistemi. Adı üzerinde, Android için kurtarma konsolu. Telefonu biraz fazla kurcalayıp karıştırırsanız ve sorun çıkarsa, telefonu sıfırlayıp ilk günkü haline getirmede yardımcı oluyor. Zaten daha fazla bir espirisi de yok çünkü telefonun orjinal halinde daha fazla bir yeteneği yok.
Fakat nasıl ki telefonun orjinal işletim sistemini CyanogenMod, MIUI gibi bir başka işletim sistemi ile değiştirebiliyorsunuz, Recovery Mod’u da benzer şekilde daha yetenekli bir başka recovery ile değiştirmeniz mümkün.
ClockworkMod Recovery (kısa adı CWM Recovery) bu noktada kullanılabilecek 3.parti Custom Recovery modlarından en popüler olanı. Yüzlerce telefon modeli için belki milyonlarca kez indirilmiş, kullanılmış. Telefonun orjinal recovery sistemine ek olarak;
-Recovery konsolunda dokunmatik desteği
-İşletim sistemini yedekleme ve geri yükleme özellikleri (Nandroid backup)
-CyanogenMod, MIUI vb. Custom ROM kurma özelliği
… gibi avantajlarla geliyor.
Bu yazıdaki amacım da bahsettiğim avantajları ve CWM Recovery yükleme konusunu detaylıca anlatmak. Soru-cevap şeklinde, adım adım takip edebileceğiniz 4 adet kısa, resimli anlatım hazırladım. Konu hakkında hiçbirşey bilmeseniz bile, takip edip, CWM recovery nedir, CWM recovery nasıl kullanılır öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.
CWM Recovery nasıl yüklenir?
CWM Recovery ile yedekleme nasıl yapılır?
CWM Recovery ile Custom ROM yükleme (CyanogenMod, MIUI kurma) nasıl yapılır?
CWM Recovery ile fabrika ayarlarına döndürme (wipe yapma / format atma) nasıl yapılır?
- Windroy ile Android uygulamalarını Windows'ta çalıştırın
- Android telefon ve tabletler nasıl root yapılır?
- Cyanogenmod ROM nedir? nasıl kurulur? nasıl kaldırılır?
- Android işletim sistemine sahip Samsung telefon ve tabletlere Orjinal Stock Rom nasıl yüklenir?
- MIUI ROM kullanmak için sebepler, kullanmamak için mazeretler...
teşekkürler güzel yazı olmuş